Ga naar de inhoud

DVD branden

DVD branden is tegenwoordig heel makkelijk zelf te doen. Steeds vaker komt het voor dat je DVD via nieuwsgroepen of torrent download in het formaat .ISO of .IMG. Deze bestanden kan je eenvoudig op een DVD branden. Wil je losse mappen op een dvd branden? Dat kan ook met. Bekijk hieronder de handleiding voor DVD branden.

DVD branden

Voor het branden van een DVD maken we gebruik van het gratis programma ImgBurn. Eerst moet je ImgBurn downloaden, dat kan op deze pagina. Als je het bestand hebt gedownload kun je het installeren. Tijdens de installatie wordt er gevraagd voor het meeinstalleren van Tune Up Utilities, haal hier het vinkje weg. Nadat ImgBurn is geïnstalleerd open je het programma. Je krijgt het volgende venster te zien.

DVD branden

Dit is het hoofdvenster van het programma. Als eerste gaan we een .iso of .img bestand branden. Hiervoor kiezen we de functie Write image file to disc. Je krijgt dan een nieuw venster te zien. Links boven bij Source klik je op het gele mapje met de vergrootglas, selecteer hierna de .iso of .img bestand op je computer.

DVD branden

 

Zorg dat er een lege DVD schijf in je DVD branden zit. Daarna kun je onderin klikken op de brand knop. Aan de rechterkant kun je nog een snelheid kiezen voor het branden, zet deze niet te hoog dan kan het voorkomen dat er fouten optreden tijdens het branden. Met de optie verify gaat het programma na het branden alles controleren of het goed is. Hierdoor duurt het brand proces wel twee keer zo lang.

DVD branden met mappen

Wil je mappen op een DVD schrijf branden? Dat is ook mogelijk met ImgBurn. In het hoofdscherm van het programma kies je voor de functie Write files/folders to disc. Je krijgt dan weer een nieuw venster te zien. Aan de linkerkant kun je mappen toevoegen die op de DVD schijf gebrand moeten worden. Om een map toe te voegen klik je op de gele map met de vergroot glas. Wil je alleen een bestand toevoegen? Klik dan op het witte documentje met vergrootglas. Selecteer de map of bestanden op je computer om het vervolgens toe te voegen.

DVD branden

Nadat je de gewenste mappen en bestanden hebt geselecteerd kan je onderin op de button mapje naar schijf klikken. Het branden zal dan beginnen.

Vond je deze handleiding nuttig? Deel hem dan via Twitter, Facebook of Google +1