Ga naar de inhoud

Dvd kopieren / cd kopieren ImgBurn?

dvd kopierenWil je een dvd kopieren of cd kopieren? Bekijk dan snel deze eenvoudige handleiding. Om een dvd of cd te kopieren gebruiken we het programma ImgBurn. Dit programma is het vervolg op DVD Decrypter en het is dan ook van dezelfde maker. Het grote verschil ten opzichte van DVD Decrypter is dat het niet langer mogelijk is om dvd’s te rippen. Onder druk van een niet nader genoemd bedrijf heeft Lightning UK het omzeilen van de kopieerbeveiliging verwijderd. Naast het maken en branden van van cd- en dvd-images kunnen kunnen ook het booktype en de bitsetting worden ingesteld. Verder kunnen herschrijfbare schijfjes leeg worden gemaakt en kan het programma helpen bij het bepalen van het zogenaamde breekpunt van een duallayer-dvd. Download ImgBurn

[hr]

Dvd kopieren / cd kopieren handleiding

Nadat je het programma heb geïnstalleerd start je hem op, je krijgt dan een overzicht te zien met de mogelijkheden van het programma. Wij gaan eerst de dvd die je wilt kopiëren op de pc zetten. Hiervoor kiezen we Create image file from disc. 
Je krijgt het volgende venster te zien.

dvd kopieren

Bij Source zie je de cd/dvd-rom speler. Nadat hij de cd / dvd heeft gelezen krijg je wat informatie te zien. Bij Label weergeeft hij de naam van de dvd. De locatie waar je het bestand wilt opslaan kies je bij Destination, hiervoor klik je op het gele mapje met het vergrootglas. De Read Speed laten we zo staan. bij Add To Write Queue When Done vinken we aan, dan krijg je na het kopiëren een optie om hem gelijk te branden op een andere schijf.

[hr]

Klik onderaan op de knop met de groene pijl om het proces te starten. Nu krijgen we een venster waar we de voortgang kunnen zien.

dvd kopieren

[hr]

Nadat het cd / dvd naar de computer is gekopieerd gaan we het branden. Hiervoor doe je een lege schijf in de cd / dvd brander. Nu klik je links boven in de hoek op Mode en dan op Write.

Nu krijgen we het venster om de cd / dvd te gaan branden.

dvd kopieren

Zoals je ziet staat er automatisch al het bestand in wat je net gekopieerd hebt. Dit komt omdat we de optie Add To Write Queue When Done aangevinkt hadden.
Bij Settings kan je de brand snelheid aanpassen en het aantal kopieën. Als dit goed staat klik je onderin op de button met de groene pijl erin.

Nu wordt de cd / dvd gebrand.