Ga naar de inhoud

Facebook verwijderen

Facebook verwijderenFacebook is een online netwerk site die in 2004 is opgericht. Via deze site is het mogelijk om met mensen in contact te blijven die ook een Facebook profiel hebben, bijvoorbeeld door het volgen van statusupdates. Facebook is wereldwijd enorm populair en ook in Nederland hebben veel mensen een account. Echter zijn er steeds meer mensen die stoppen met Facebook omdat ze geen privacy gevoelige informatie op het internet willen of Facebooken gewoon weg veel tijd kost. In dit artikel Facebook verwijderen leggen wij uit hoe je eenvoudig en snel je eigen Facebook account kan verwijderen.

Facebook verwijderen

Voordat we aan de slag gaan met het verwijderen van een Facebook account leggen we eerst wat belangrijke informatie uit. Facebook hanteert een termijn van 14 dagen voordat het pas definitief het account verwijderd. Dit doet Facebook omdat de kans bestaat dat je je bedenkt en toch het Facebook account wil houden. Zodra je jouw account wilt verwijderen op Facebook zal het nog 14 dagen duren voordat het account definitief wordt verwijderd. In deze 14 dagen mag je dus niks doen op Facebook met het account dat je wilt verwijderen, denk hierbij ook aan applicaties als Spotify die gekoppeld zijn met Facebook. Maak je dus nog gebruik van Spotify met het account dat je hebt verwijderd? Dan zal Facebook je account direct weer activeren.

Het Facebook account verwijderen

Nu zijn we aangekomen bij het verwijderen van een Facebook account. Ga naar de website van Facebook via deze link. Je komt dan terecht op een pagina met het volgende scherm:

Facebook verwijderen

Klik nu op de blauwe knop met Mijn account verwijderen.  Nu krijg je een popup met de vraag om je wachtwoord in te vullen. Vul hier het wachtwoord in van jouw Facebook account. Klik op de blauwe knop om verder te gaan. Nu is je account definitief verwijderd.

Let er wel op dat je geen gebruik meer maak van Facebook zoals eerder in dit artikel staat beschreven, anders wordt je account weer opnieuw geactiveerd en dus niet verwijderd!