Ga naar de inhoud

FLAC naar MP3 omzetten

FLAC naar MP3. Steeds vaker komt het voor dat je muziek via nieuwsgroepen of torrent download in het formaat FLAC. Dit is een muziekformaat waarbij het gehele geluidsbestand gecomprimeerd wordt. Hierdoor blijft de kwaliteit van de muziek hoog in vergelijking met MP3, hierbij worden namelijk boven en ondertonen verwijderd. Maar de opslagruimte van een liedje in FLAC formaat is veel hoger dan MP3, daarom is het handiger om de muziek als MP3 op te slaan. Hiervoor hebben wij een handleiding FLAC naar MP3 gemaakt. Wil je toch FLAC bestanden afspelen? Bekijk dan de tip FLAC player.

FLAC naar MP3

Voor het omzetten van FLAC naar MP3 gaan we gebruik maken van het programma Converterlite. Klik op download om het programma te downloaden voor Windows. Nadat je het programma hebt gedownload kan je het installeren. Let op! tijdens de installatie vragen ze voor het installeren van een Browser App, haal hier het vinkje weg. Nadat je het programma hebt opgestart krijg je het volgende venster te zien:

FLAC naar MP3

Je kan aan de linkerkant op een van de knoppen klikken om te bladeren naar de muziekbestanden die je wilt omzetten. Een tweede optie is dat je de muziek bestanden in het programma kan slepen aan de rechterkant. Als je de bestanden in het programma hebt gezet komen deze aan de rechterkant te staan in een soort van lijstje. Klik nu op de Next om verder te gaan. Je krijgt dan een venster waarop je kan kiezen wat het nieuwe formaat moet worden. Klik hier op MP3. Hierna krijg je de keuze in welke kwaliteit je de MP3 wilt hebben. De beste optie is hier High. Zo krijg je een hoge kwaliteit en is de bestandsgrootte normaal. Onderaan kun je op de knop Settings klikken om een map op te geven waar de MP3 bestanden moeten worden opgeslagen.

FLAC naar MP3 omzetten

 

Nadat de instellingen voor jou goed staan klik je weer op Next. Nu zijn we bij het laatste scherm aangekomen, als je klikt op de grote groene button Convert zal het programma de FLAC naar MP3 omzetten. Aan de rechterkant komt naast het liedje een groen vinkje te staan als het omzetten klaar is.

Vond je deze handleiding nuttig? Tweet, like of +1 deze handleiding dan!