Ga naar de inhoud

FLAC player

FLAC player maakt het mogelijk om .FLAC muziekbestanden af te spelen. Dit bestandsformaat komt steeds vaker en hierdoor bestaat de kans dat je het via nieuwsgroepen of torrent gedownload heb. De bestandsformaat .FLAC zorgt ervoor dat de bestandsgrootte van een liedje kleiner is dat het origineel zonder vorm van gegevensverlies. Bij MP3 bestanden worden wel gegevens verwijderd om het liedje kleiner te maken, de uiteindelijke grootte is dan wel een stuk kleiner dan .FLAC bestanden. Wil je FLAC bestanden omzetten naar MP3 om ruimte te besparen? Bekijk dan de pagina FLAC naar MP3. Op deze pagina leggen wij uit hoe je .FLAC bestanden kan afspelen op je computer.

FLAC Player Windows Media Player

Het is standaard niet mogelijk om .flac bestanden met Windows Media Player af te spelen, hiervoor is een extra codec nodig. Deze codec kan je hier downloaden. Nadat het bestand is gedownload moet je het bestand uitpakken met Winrar. Nadat je de bestanden hebt uitgepakt open je de map madFlac. Daarin tref je een bestand met de naam Install aan, klik hier twee keer op. Je krijgt dan de volgende melding te zien als de codec succesvol is. Wil je de codec weer verwijderen? Klik dan in de map op het bestand Uninstall.

FLAC Player.

Andere FLAC player’s

Windows Media Player is niet het enige programma wat deze muziekbestanden kan afspelen. Er zijn ook programma’s die zonder extra codec al deze .FLAC bestanden kunnen afspelen. Voorbeelden hiervan zijn Winamp of VLC.

Vond je deze tip nuttig? Deel hem dan via Facebook, Twitter of Google+ met onderstaande knoppen.