Ga naar de inhoud

Hoe rip ik een cd / dvd met ImgBurn?

Dit programma is het vervolg op DVD Decrypter en het is dan ook van dezelfde maker. Het grote verschil ten opzichte van DVD Decrypter is dat het niet langer mogelijk is om dvd’s te rippen. Onder druk van een niet nader genoemd bedrijf heeft Lightning UK het omzeilen van de kopieerbeveiliging verwijderd. Naast het maken en branden van van cd- en dvd-images kunnen kunnen ook het booktype en de bitsetting worden ingesteld. Verder kunnen herschrijfbare schijfjes leeg worden gemaakt en kan het programma helpen bij het bepalen van het zogenaamde breekpunt van een duallayer-dvd.

Download ImgBurn


Nadat je het programma heb geïnstalleerd start je hem op, je krijgt dan een overzicht te zien met de mogelijkheden van het programma. Om een cd of dvd te kopiëren naar de pc kiezen we voor Create image file from disc. 

Je krijgt het volgende venster te zien.

Bij Source zie je de cd/dvd-rom speler. Nadat hij de cd / dvd heeft gelezen krijg je wat informatie te zien. Bij Label weergeeft hij de naam van de dvd.

De locatie waar je het bestand wilt opslaan kies je bij Destination, hiervoor klik je op het gele mapje met het vergrootglas.

de Read Speed laten we zo staan.

Klik onderaan op de knop met de groene pijl om het proces te starten.

 

Nu krijgen we een venster waar we de voortgang kunnen zien.

 

Zodra de cd / dvd succesvol is gekopieerd naar de pc krijg je een melding. Het bestand is dan te vinden op de opgegeven locatie.

Kom je er niet uit of heb je nog vragen? Plaats hieronder een bericht!