Ga naar de inhoud

JBierSubDownloader Mac OSX

JBierSubDownloader is een tool om automatisch ondertitels te downloaden van verschillende websites. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je dit programma kan installeren op een Mac OSX systeem en hoe JBierSubDownloader werkt.

Eerst dien je de laatste versie van het programma te downloaden via de volgende link: JBierSubDownloader (In deze handleiding gebruiken we JBierSubDownloader-v4.3.1.jar).

[hr]

Nadat je het programma hebt gedownload kan je deze waarschijnlijk niet openen. Dit komt omdat je een Java Developer Kit (JDK) geïnstalleerd moet hebben. Als je deze melding krijgt klik je op de More info… button om naar de website te gaan. Via deze link kan je de JDK direct downloaden. Als deze niet werkt volg dan de stappen hieronder.

JBierSubDownloader

Op de website klik je in het midden op de volgende button

JBierSubDownloader

Nu kom je op een pagina terecht waar je de JDK voor verschillende platformen kan downloaden. Zorg dat je Accept License Agreement aan heb geklikt. Nu kan je de gewenste JDK downloaden ( Mac OS X x64).

[hr]

Als je de bovenstaande JDK heb gedownload kunnen we het gaan installeren. Open het gedownloade .DMG bestand en installeer deze vervolgens eenvoudig via de opgeven stappen in installatiewizard. Nu de JDK is geïnstalleerd open je het gedownloade JBierSubDownloader programma door er twee keer op te klikken, JBierSubDownloader zal nu opgestart worden. Je krijgt dan het volgende scherm te zien.

JBierSubDownloader

[hr]

JBierSubDownloader instellen

Om het programma te laten zoeken naar ondertitels dient eerst de locatie van de map waar gedownloade series op de computer staat geselecteerd te worden. Klik op bladeren en kies de map waar alle series in staan. Heb je meerdere mappen binnen de serie map? Vink dan de optie Mappen in map doorzoeken aan. Als je al ondertitels in de mappen hebt staan vink dan ook de optie Negeer bestaande ondertitel bestanden. 

Nu kun je klikken op de knop Zoeken naar ondertitels en dan zal het programma ondertitels zoeken voor de afleveringen van series in de opgeven map.

Zoeken op naam

Met JBierSubDownloader is het ook mogelijk om ondertitels te zoeken op basis van een naam. Klik hier voor boven in op de button Zoek op naam. Dan krijg je een optie om de naam in te vullen. Verder kan je ook aangeven bij kwaliteit welke je wilt (b.v. WEB-DL) en welk seizoen of aflevering.