Ga naar de inhoud

Nieuwsserver

Nieuwsserver

Vanaf nieuwsgroepen kan je super snel de nieuwste bestanden downloaden. Om dit te kunnen doen heb je een nieuwsserver nodig. Via een nieuwsserver maak je verbinding met nieuwsgroepen waardoor je kan downloaden uit de verschillende groepen die te vinden zijn op nieuwsgroepen. De nieuwsservers staan allemaal met elkaar in verbinding waardoor je alle bestanden kan downloaden van het gehele nieuwsgroepen netwerk. Er zijn twee verschillende soorten nieuwsservers: gratis en betaald. Hieronder beschrijven we de verschillen, voor- en nadelen.

Gratis Nieuwsservers

Zoals de naam het al zegt kun je gratis gebruik maken van deze nieuwsservers. Dit zijn nieuwsservers die je internetprovider aanbied als extra service. De meeste internetproviders hebben zo nieuwsserver voor klanten beschikbaar gemaakt. Om toegang te krijgen moet je vaak inloggen met gegevens die je van je internetprovider heb gekregen. Bij de meeste providers is er een lage retentie en een beperkte snelheid beschikbaar, hierdoor is het slimmer om een payserver te nemen. Bekijk hier de gratis nieuwsservers met bijbehorende informatie.

Voordelen

  • Gratis

Nadelen

  • Meestal zijn de snelheden laag
  • Bestanden zijn maar kort beschikbaar (Retentie)
  • Vaak alleen beschikbaar als je via de verbinding werkt van je internetprovider

Betaalde Nieuwsservers (Payserver)

Er zijn bedrijven die nieuwsservers aanbieden van hoge kwaliteit. Hiervoor betaal je een vast bedrag per maand waarna je gebruik mag maken van hun diensten. Deze nieuwsservers hebben vaak een hoge retentie waardoor het mogelijk is om bestanden van enkele jaren terug te downloaden. Ook zijn zeer hoge snelheden haalbaar met deze diensten.  Je kunt al een abonnement nemen voor enkele euro’s per maand. Wil je meer informatie over payservers? Bekijk dan de pagina payserver. Daar hebben wij een overzicht gemaakt met payservers die beschikbaar zijn om te downloaden van nieuwsgroepen.

Voordelen

  • Hoge retentie
  • Zeer hoge snelheden
  • Op elke internetverbinding beschikbaar

Nadelen

  • Kosten

Heb je vragen? Kom dan naar ons Nieuwsgroepen forum