Ga naar de inhoud

NTTPGrab Mac

NNTPGrab MacNTTPGrab is een open source programma om mee uit nieuwsgroepen te downloaden, hierdoor kun je het programma gratis gebruiken. Het programma is geschikt voor Windows, Mac OS X en Linux. Op deze pagina leggen we uit hoe de versie van Mac OS X werkt.

NTTPGrab is een uitgebreid programma en voorzien van tal van fuctionaliteiten. Zo kan het gedownloade bestanden automatisch repareren en uitpakken. Voor alle functionaliteiten kan je op de website van NNTPGrab.


NNTPGrab downloaden

Klik hier op NNTPGrab te downloaden voor Mac OS X.

[hr]

Nadat je het programma heb gedownload via bovenstaande link pak je het ZIP bestand uit. Het programma kent geen installatie, daarom kan je het beste het programma naar de programma / applications folder slepen. Zodra je het programma opstart krijg je het volgende venster te zien.

NTTPGrab mac

Druk hier op de button Start standalone. Zet een vinkje bij Toon dit venster in het vervolg niet meer. Je krijgt een melding te zien dat de configuratie niet geladen kan worden, dit komt omdat de configuratie nog niet bestaat. Klik op oke om deze melding te negeren.

Nu zie je het hoofd scherm van NTTPGrab. Klik op het tabblad Configuratie om te beginnen met het instellen van het programma. Je krijgt dan het volgende te zien.

NTTPGrab Mac

Als eerst gaan we een server toevoegen. Deze is nodig omdat hier de bestanden van gedownload gaan worden. Klik op de knop server toevoegen. Er verschijnt een popup om de server gegevens in te vullen. 

Server instellingen

Vul de juiste gegevens in. Als je gebruik maak van de gratis nieuwsserver van je provider zijn de gegevens op de website van je provider te vinden. Payserver? Dan krijg je de gegevens meestal via de mail.

NTTPGrab Mac

Naam Vul een naam in voor de server.
Adres Vul hier het adres in van de server.
Gebruikersnaam Hier vul je de gebruikersnaam in.
Wachtwoord Het wachtwoord van je account voor nieuwsgroepen vul je hier in.
Poort Standaard poort is 119. Als je provider andere poorten ondersteund kan je het hier aanpassen.
Aantal verbindingen Vul hier het aantal verbindingen in. Bij de meeste nieuwsgroepen providers zit hier een maximum aan.
Prioriteit Als je gebruik gaat maken van meerdere servers kan je hier aangeven hoe belangrijk deze is. Dan zal het programma deze eerst proberen te gebruiken.
SSL Zet hier een vinkje als je gebruik wilt maken van een beveiligde verbinding.

Nadat je de gegevens heb ingevuld klik je op de knop Toepassen om het op te slaan.