Ga naar de inhoud

NZBVortex

NZBVortexNZBVortex is een programma om mee uit nieuwsgroepen te downloaden voor het besturingssysteem Mac OS X. Er is een gratis variant beschikbaar wat hieronder te downloaden is. Wil je gebruik maken van alle functies in het programma? Dan zal je het eenmalig moeten kopen voor € 16,-

De gratis variant is voldoende om te downloaden van nieuwsgroepen. Je kunt de extra functionaliteiten wel proberen in een gratis trail van 7 dagen.

Op deze pagina gaan we je uitleggen hoe je kan downloaden met NZBVortex.

Voordelen

  • Eenvoudig programma
  • Zoekfunctie ingebouwd
  • Automatisch repareren en uitpakken

Nadelen

  • Betalen voor geavanceerde functie

NZBVortex downloaden

[button link=”http://www.nzbvortex.com/landing/” size=”medium” target=”_blank”]Download NZBVortex[/button]

[hr]

Download NZBVortex via bovenstaande link, het betreft een dmg bestand. Als je het programma heb gedownload open je hem door er dubbel op te klikken. Je krijgt nu het volgende venster te zien. Sleep het NZBVortex logo naar Applicaties aan de rechterkant. Het programma wordt nu naar Applicaties (programma’s) gekopieerd.

NZBVortex

Open nu het programma via applicaties (programma’s). Je krijgt een melding te zien over End User License Agreement, deze kan je negeren en op Accept klikken. Het programma wordt nu opgestart en je krijgt het volgende venster te zien. Hier kan je aangeven waar het programma bestanden die hij download en heeft gedownload moet opslaan.

NZBVortex

Klik op de button Select om een map te selecteren. De eerst is de locatie waar hij de bestanden tijdens het downloaden tijdelijk opslaat. Je kan er voor kiezen dat NZBVortex bestanden die klaar zijn met downloaden verplaatst naar een andere map. Als je dit wilt zet je een vinkje bij Move completed downloads to. Daarna kies je de locatie via Select waar de bestanden opgeslagen moeten worden na het voltooien van de download. 

Nadat je de juiste locaties hebt gekozen klik je op Continue om verder te gaan. Dan krijg je een welkom bericht te zien van het programma, klik hier op Okay. Hierna verschijnt er automatisch een venster met instellingen. Hier gaan we alle instellingen van het programma goed zetten om te downloaden uit nieuwsgroepen.

NZBVortex

Als eerst gaan we het tabblad Servers doorlopen. Hier stellen we een nieuwsserver in om te downloaden. Vul het volgende in.

Server URL Vul hier de URL in van je nieuwsgroepen server.
Port Hier vul je de poort in waarop je nieuwsgroepen server is te gebruiken (Standaard poort 119)
Use SSL Wil je gebruik maken van een beveiligde verbinding? Zet dan hier een vinkje. De poort zal automatisch veranderen naar 563.
Username Vul hier je username in die je hebt gekregen om verbinding te maken met je nieuwsgroepen server
Password Vul hier je wachtwoord in die je hebt gekregen om verbinding te maken met je nieuwsgroepen server
Connections Vul hier het aantal verbindingen in die je wilt maken met je server. Bij de meeste providers heb je maar een aantal verbindingen tot je beschikking

Bij Advanced kan je nog een waarschuwing instellen voor als je een download limiet heb bij je nieuwsgroepen server.

[hr]

Nu zijn we aangekomen bij het tabblad Locations. Hier kan je de mappen instellen van NZBVortex.

NZBVortex

 

Hier kan je aangeven van welke mappen NZBVortex gebruik moet maken. bij Downloads Files To geef je aan waar hij de bestanden moet opslaan tijdens het downloaden. Daarnaast kun je ook aangeven dat bestanden die voltooid zijn naar een andere map moeten, zet hiervoor een vinkje bij Move completed to. Het programma kan ook in een map kijken voor NZB files, deze worden dan automatisch toegevoegd aan de download wachtrij. Om hiervan gebruik je te maken zet je een vinkje bij Auto Add NZBs From. Kies daarna de gewenste map.

[hr]

Nu zijn we aangekomen bij het tabblad Search. Hier kan je instellingen aanpassen betreft het zoeken.

NZBVortex

 

Hide Spam and Password protected Hiermee worden posts niet getoond die voorzien zijn van een wachtwoord of gekenmerkt zijn als spam
Show Complete only Zorgt ervoor dat alleen volledige posts worden weergeven in de zoekresultaten
Hide Crossposted Verbergt posts die in meerdere groepen zijn geupload
Show Advanced Result Titles Laat de gehele titel van een posts zien
Maximum Age in Days Heeft je nieuwsgroepen een maximale retentie? Vul hier het aantal dagen in en posts ouder dan dat worden niet weergeven in de zoekresultaten
Default Query  Vul hier een string in zodat zoekresultaten met dat woord niet worden weergeven.

[hr]

Het volgende tabblad wat we gaan uitleggen is Notifications. 

NZBVortex