Ga naar de inhoud

RAR uitpakken

RAR uitpakken zorgt ervoor dat ingepakte bestanden weer uitgepakt worden zodat je deze kan gebruiken. Om RAR bestanden uit te pakken maken we gebruik van het programma WinRAR. Je kan ingepakte RAR bestanden herkennen aan .rar aan het eind van de bestandsnaam. Om WinRAR te downloaden klik je op de volgende link. Het programma is met enkele muis klikken te installeren. Ook is het mogelijk om WinRAR te kopen waardoor je onbeperkt van het programma gebruik kan maken en geen meldingen krijgt over de licentie. Via deze link kan je WinRAR aanschaffen.

RAR uitpakken

Nadat je WinRAR hebt geïnstalleerd ga je naar de map op je computer waar de .rar bestanden staan die je wilt uitpakken. Je zult zien dat er voor de naam van het bestand drie boekjes staan. Dit is het logo van een WinRAR archief. Ingepakte bestanden worden nu automatisch gekoppeld aan WinRAR op je computer.

Om het bestand uit te pakken klik je met je rechter muis knop op het RAR bestand. Je krijgt dan drie opties te zien. Zie ook onderstaande screenshot.

  1. Bestanden uitpakken zorgt ervoor dat WinRAR een popup laat zien waar je kan kiezen op welke locatie de uitgepakte bestanden moeten komen.
  2. Hier uitpakken zal de bestanden in het RAR uitpakken op dezelfde locatie waar het ingepakte bestand staat.
  3. Uitpakken in mapnaam  zorgt ervoor dat alle ingepakte bestanden uitgepakt worden in de mapnaam van het ingepakte bestand. Dit is vooral handig als er vele losse bestanden in het ingepakte bestand zitten.

RAR uitpakken

Deze handleiding maakt deel uit van de pagina WinRAR. Daar kun je kijken voor meer informatie over het programma. Kom je er niet uit? Maak dan een topic aan op het Dexplore Forum, hier kunnen wij jou helpen met jouw probleem.