Ga naar de inhoud

SABnzbd+ voor Mac OS X

SABnzbd is een webbased programma voor het downloaden uit nieuwsgroepen. Het programma bedien je via een internet browser. Ook dit programma doet alles automatisch. Als er een NZB bestand word ingezet dan downloadt hij het automatisch en daarna word het eventueel gerepareerd en uitgepakt. Dit is een handleiding voor de Mac OS X versie van SABnzbd. De handleiding van Windows vindt je hier. 

Voordelen

  • Automatisch repareer en uitpak functie.
  • Weinig resources.
  • Gratis.

Nadelen

  • Moet benaderd worden via de webbrowser.
  • Alleen downloaden via NZB bestanden.


[hr]

SABnzbd+ downloaden

Op de volgende locatie kan je de OS X variant van SABnzbd downloaden.

[button borderRadius=’3px’ background=’#282d35′ border=’#282d35′ color=’#eeeeee’ link=’http://sabnzbd.org/download/’ size=’small’] Download SABnzbd OS X [/button]

 

Nadat je SABnzbd heb gedownload open je het bestand. Je krijt het volgende venster te zien. Als je OSX 10.5 of lager als besturingssysteem op je Mac hebt kies je het linker mapje. Heb je OSX X 10.6 of hoger? open dan het rechtermapje.

Nadat je het mapje hebt geopend krijg je het volgende venster. Sleep het programma SABnzbd+ naar je Applicatie / Programma map op je Mac.

Nu het programma is geinstalleerd kan je het openen. Het programma kan je terug vinden in de applicatie / programma map. Open het programma, je krijgt waarschijnlijk de volgende melding te zien. Klik op Open

[hr]

Het programma zal nu geopend worden in je browser. Je krijgt een configuratie Wizard te zien, hiermee gaan we SABnzbd instellen om te downloaden. Kies de gewenste taal, in deze handleiding maken wij gebruik van de Nederlandse taal.

Nadat je de gewenste taal hebt gekozen klik je op de button Start Wizard. Nu gaan we de juiste instellingen kiezen voor SABnzbd+. Hiervoor heb je de instellingen nodig van een nieuwsserver.

Server naam Hier vul je de naam in van jouw nieuwsgroepen provider. Deze is vaak te vinden op de website van de aanbieder. Hier vindt je een lijst met de gegevens van ISP providers.
Poort nummer Hier vul je de poort in. Standaard is dit 119. Als je gebruik wilt maken van een beveiligde verbinding kies dan poort 563. Vink ook het vakje SSL aan.
Gebruikersnaam Hier vul je de inlognaam in van jouw nieuwsgroepen provider. Meestal staat deze in de email die je krijgt na bestelling van een abonnement.
Wachtwoord Hier vul je het wachtwoord in van jouw nieuwsgroepen provider. Meestal staat deze in de email die je krijgt na bestelling van een abonnement.
Verbindingen Hier kies je het aantal verbindingen die je wilt maken met jouw provider. Kijk op de site van jouw nieuwsgroepen aanbieder voor hoeveel verbindingen je mag maken.
SSL Als je wilt downloaden met een beveiligde verbinding vink dat het vakje af. Let er ook op dat je bij poort nummer 563 heb ingevuld.

 

Nadat je de juiste gegevens heb ingevuld kan je klikken op de button Test Server. Het programma zal nu testen of de gegevens juist zijn. Mocht de verbinding niet lukken? controleer dan de ingevulde gegevens goed. Kom je er dan nog niet uit? Plaats dan een bericht op deze handleiding onderaan de pagina of neem contact op met jouw nieuwsgroepen aanbieder. Als het testen van de verbinding is gelukt klik je op Volgende. Je krijgt nu de volgende pagina te zien:

Bij Toegang kan je kiezen hoe je SABnzbd toegankelijk kan maken. Wil je van elke PC in jou netwerk thuis SABnzbd kunnen benaderen? kies dan voor de eerste optie. Als je wilt dat SABnzbd alleen beschikbaar mag zijn op de PC waarop het is geïnstalleerd kies je voor optie 2. Je kunt SABnzbd ook afschermen met een wachtwoord, als je hier voor kiest zet dat het vinkje bij ‘Wachtwoord beveiliging voor SABnzbd” aan. Ook kan je een vinkje zetten bij HTTPS. Dit zorgt ervoor dat het programma ook via een versleutelde verbinding beschikbaar is. Bij Diverse kan je ervoor kiezen dat de web browser automatisch opstart wanneer je het programma SABnzbd opstart via de applicatie folder. Klik nu de button Volgende.

Als je gebruik maakt van bovenstaande diensten kan je hier jou gegevens invullen. Als dit je niks zegt kan je het overslaan. Klik op de knop Volgende om verder te gaan. SABnzbd zal zich nu herstarten, als dit is gebeurd krijg je het volgende venster. Hier staat de link waarop je SABnzbd kan vinden. Het is verstandig om deze op te slaan als favoriete site zodat je het later eenvoudig kan terug vinden.

Klik op de knop Ga naar SABnzbd om verder te gaan.