Ga naar de inhoud

Spotify Top 40

Spotify is een dienst waarmee je naar muziek kan luisteren, dit kan zowel gratis als betaald. Als je gebruik maakt van de gratis variant krijg je reclame te horen tussen twee liedjes. De betaalde variant heeft dit niet en is ook voorzien van een mobiele functie, hiermee kun je muziek lokaal opslaan op een mobiele telefoon. Een handige functie van Spotify is het aanmaken van playlists. Hier kan je muziek inzetten die je zelf leuk vindt en later eenvoudig terug vinden en afspelen. Ook is het mogelijk om een playlist te delen en hier zijn wat bedrijven die daarvan gebruik maken. In deze post bespreken we zo’n playlist, de Nederlandse Top 40 (Spotify Top 40). Het is nu ook mogelijk via de Spotify Web Player naar afspeellijsten te luisteren.


Spotify Top 40 Playlist

Als eerst open je het programma Spotify. Om de Nederlandse Top 40 playlist toe te voegen aan Spotify vul je links boven in het zoekwoord Nederlandse Top 40 in.

Spotify Top 40

 

Daarna druk op je enter op de zoekactie te starten. Je krijgt dan waarschijnlijk de volgende resultaten te zien. Het eerste blok met de naam Nederlandse T.. is de juiste playlist voor de Nederlandse Top 40. Klik daarop.

Spotify Top 40

 

Je krijgt daarna het volgende te zien. Om te controleren of je de juiste playlist hebt kan je kijken van wie deze is. Dit staat onder de titel, de juiste playlist is van universalmusicnl. Druk op de groente button volgen. Daarna zal de playlist Spotify Top 40 worden toegevoegd aan je persoonlijke Spotify account.

Spotify Top 40

Na het volgen krijg je nog een melding of je gebruiker van de playlist wilt blijven volgen. Je kan hier kiezen voor nee of OK om de melding te negeren en de gebruiker (universalmusicnl) te blijven volgen.

Je kan de Nederlandse Top 40 Playlist vinden in het linker menu.  Als je nog vragen hebt kun je terecht in het forum.

Spotify Top 40