Ga naar de inhoud

Hoe download ik met Spotnet?

Spotnet is een programma waarmee je eenvoudig bestanden kan downloaden vanaf nieuwsgroepen. Het is het ideale programma om te gebruiken als alternatief voor FTD. Een groot voordeel van Spotnet is de ingebouwde download en uitpak functionaliteit. Hierdoor kan je downloaden vanaf nieuwsgroepen met slechts een programma. Spotnet biedt ook de mogelijkheid om filters aan te maken, hiermee kan je een eigen categorie toevoegen met jouw wensen. In deze handleiding leggen wij aan de hand van screenshots uit hoe het programma werkt.

Let op: Spotnet heeft geen officiële website. (Hieronder staat de download link)

Mogelijkheden van Spotnet

  • Gratis
  • Ingebouwde download optie
  • Geen NZB zoekmachine nodig

Klik op de link Spotnet downloaden om naar de download pagina te gaan voor Spotnet.

[hr]

Spotnet Installatie

Nadat je Spotnet hebt gedownload via de bovenstaande link Spotnet downloaden kunnen we het gaan installeren, open het gedownloade bestand.

Spotnet

Klik op volgende om de installatie te starten, het is niet mogelijk om een installatie map te kiezen.

Spotnet


Spotnet Configuratie

We hebben nu Spotnet geïnstalleerd, start het programma nu op. Omdat Spotnet voor de eerste keer opstart krijg je een venster om een provider te selecteren. Je hebt dus toegang toe tot een nieuwsserver, zonder dit werkt Spotnet niet aangezien de spots rechtstreeks vanaf de nieuwsgroepen worden gehaald. Kijk op de pagina gratis nieuwsservers voor de adressen.

Spotnet

In de dropdown bij Provider kies je jou nieuwsserver, als deze er niet tussen staat kies je voor de optie Anders., hiermee kan je zelf de adres gegevens invullen. De poort is standaard 119 voor nieuwsgroepen, indien je gebruik wilt maken van SSL kies je voor poort 443 of 563. Spotnet gebruikt standaard 1 verbinden voor het ophalen van Spots, let hier dus op als je ook aan het downloaden bent met een ander newsreader.

Bij Account vul je indien nodig de gegevens in van jou account van de nieuwsgroepen provider.

Nadat alles is ingevuld klik je op de knop ‘Verbinden’, nu gaat Spotnet de spots ophalen. Dit kan afhankelijk van het aantal spots even duren. Als dit is voltooid komt het hoofdscherm van Spotnet te voorschijn.

Boven in vinden we de balk van het programma met verschillende keuzes.

Spotnet

Onder het kopje Bewerken kunnen we de downloadmap aanpassen.

Spotnet

Spotnet heeft een ingebouwde download optie, wil je hier geen gebruik van maken? Dan kun je onder de optie Downloadknop kiezen dat hij de NZB opent in plaats van het zelf te downloaden. Hierna kun je het NZB bestand in jou favoriete newsreader openen.

 


Spots zoeken

Nu we de basis instellingen van Spotnet hebben behandeld gaan we zoeken naar spots. Aan de linkerkant kunnen we de verschillende categorieën (filters) kiezen die standaard aanwezig zijn binnen Spotnet.

Spotnet

Later in deze handleiding laten we zien hoe je zelf een filter kan toevoegen.

Aan de linkerkant heb je een mogelijkheid om te zoeken naar spots. Hieronder beschrijven we de verschillende mogelijkheden daarvan.

Spotnet

Titel: Zoeken in de titels van de spots.
Afzender: Zoeken op de naam van een spotter.
Tag: Zoeken op tags die zijn meegegeven aan een spot.
Uitgebreid: Als deze optie is aangevinkt zal Spotnet alleen zoeken naar hele woorden die overeenkomen. Als er gezocht wordt op ‘Ubuntu’ zal ‘Ubuntuserver’ niet worden weergeven.
Films: Hiermee kan je zoeken binnen een bepaalde categorie / filter.

Als je een zoekwoord heb ingevuld klik je daarna op het vergrootglaasje of druk je op enter. Het zoeken zal nu worden gestart, de resultaten worden rechts getoond als deze er zijn. Om een resultaat te openen klik je twee keer met je muisknop op de gewenste titel.

Spotnet

 

Nadat je dubbel geklikt heb op een spot zal hij hem openen, zie hieronder. Je krijgt informatie en indien aanwezig een afbeelding te zien van de spot. Het is ook mogelijk om de afzender of tag toe te voegen aan Filters. Hierdoor kan je bij filters op de toegevoegde filter klikken en dan krijg je alle spot te zien met die tag of van die afzender. Het is altijd verstandig om de reacties te lezen bij een spot, zo weet je snel als het om een verkeerde of niet werkende spot gaat.

Spotnet

Als je deze spot wilt downloaden klik je op de blauwe pijl rechts boven in de hoek, nu opent het tabblad Downloads zich automatisch. Op dit tabblad kan je de voortgang van de downloads volgen, als een download klaar is zal Spotnet zelf gaan kijken of het gedownloade bestand compleet is, als dit niet het geval is zal Spotnet het repareren. Na de voltooide download of reparatie pakt Spotnet automatisch het gedownloade bestand uit. De downloads zijn nu te vinden in de Downloads folder.

Als je er niet uit komt of vragen heb of Spotnet bent u van harte welkom in ons forum.