Ga naar de inhoud

Spotnet – informatie, handleidingen en tips

SpotnetSpotnet is een programma waarmee het mogelijk is om eenvoudig uit nieuwsgroepen te downloaden. Het programma toont zogenaamde spots, dit zijn berichten waarin staat wat er op nieuwsgroepen te vinden is. Deze spots worden automatisch van nieuwsgroepen gehaald waardoor het aanbod groot is. Spotnet kan automatisch een NZB bestand maken van een spot, met de ingebouwde download functie haalt het programma zelf de bestanden binnen. Als een spot geheel is gedownload gaat het programma controleren of de download volledig is en geen bestanden mist. Als het bestand niet compleet is zal Spotnet het automatisch proberen te repareren. Als de download dan geheel afgerond is gaat Spotnet het automatisch uitpakken. Hierdoor is dit programma geschikt voor beginners, wat vroeger met losse programma’s gedaan moest worden gaat nu automatisch met een programma. Bekijk ook het overzicht van newsreaders voor het downloaden uit nieuwsgroepen. Hier vind je andere programma’s om te downloaden uit nieuwsgroepen in een handig overzicht.

[hr]

Spotnet geschiedenis

Spotnet werd ontwikkeld door Jan Sloot. Sinds juli 2010 is het programma beschikbaar voor iedereen. Nadat het bekende programma FTD gestopt was op last van stichting BREIN werd Spotnet bekend. FTD was een soort gelijk programma alleen had het geen mogelijkheid om te downloaden. Ook was de database centraal waardoor het makkelijk offline gehaald kon worden. Spotnet werkt niet met een centrale database, de spots worden namelijk rechtstreeks van nieuwsgroepen gehaald. De laatste versie van Spotnet is 1.8.1 en is uitgebracht in november 2012 en wordt niet meer actief ontwikkeld.

Spotnet downloaden

Spotnet heeft geen officiële website, wel zijn er diverse site’s die Spotnet aanbieden. Helaas kan er ook misbruik van gemaakt worden door virussen erbij te zetten. Daarom hebben wij zelf het programma Spotnet op onze site staan, hierdoor kunnen bezoekers van deze site het gerust downloaden. Om spotnet te downloaden ga je naar de pagina Spotnet download.

Spotnet handleiding

Om het zo gemakkelijk mogelijk te maken om te downloaden van nieuwsgroepen hebben wij een handleiding gemaakt. Deze is eenvoudig te volgen en voorzien van screenshots. Hierdoor kan het niet mis gaan en kan je snel zelf aan de slag om te downloaden uit nieuwsgroepen. Klik hier voor de Spotnet handleiding.

Spotnet filters

Het programma is standaard voorzien van zes filters. Een voorbeeld hiervan is muziek. Dit zorgt ervoor dat het programma alleen spots laat zien die in de categorie muziek staan. Het is ook mogelijk om zelf filters aan te maken, hierdoor kun je precies krijgen wat jij graag wilt downloaden. Hierbij kun je denken aan HD films met Nederlandse ondertiteling. Bekijk het artikel Spotnet filters om dit in te stellen.

Spotnet problemen

Heb je problemen met het programma? Krijg je foutmeldingen of heb je een vraag? Kom dan naar ons forum. Daar kun je een topic aanmaken met jouw probleem of vraag. Wij helpen je daar graag verder.  Ga hier naar het forum.