Ga naar de inhoud

Torrent downloaden

Het downloaden via Torrent wordt tegenwoordig veel gedaan. Het aanbod van bestanden is zeer groot en bestanden blijven vaak onbeperkt online staan in tegenstelling tot nieuwsgroepen. Het downloaden via torrent gaat via een P2P netwerk waar allerlei computers met elkaar verbonden zijn. Om een torrent te downloaden heb je torrent bestand nodig, hierin staat alle informatie over de download. Als jij een bestand wilt downloaden via het torrent netwerk zal het torrent programma gaan opzoeken welke personen het bestand al hebben of momenteel aan het downloaden zijn. Zodra het torrent programma andere gebruikers op het netwerk heeft gevonden zal die een verbinding gaan leggen, daarna zal het programma beginnen met downloaden. Het downloaden gaat op een speciale manier, via het torrent netwerk worden de bestanden in kleinere delen gesplitst. Hierdoor is het mogelijk om verschillende delen van het bestand van verschillende gebruikers te downloaden. Het programma zal alle kleine delen samenvoegen als de download klaar is. Hieronder beschrijven we hoe je aan de slag kan gaan met torrent downloaden

Stap 1: Het uitkiezen van een torrent programma

In de eerste stap gaan we een programma uitkiezen die de bestanden voor je gaat downloaden. Er zijn vele programma’s beschikbaar die dit kunnen voor Windows, Linux en Mac OS X. Het meest bekende programma is µTorrent, maar er zijn nog veel meer programma’s met tal van extra functionaliteiten. Bekijk alle programma’s op de pagina torrent programma.

Stap 2: Het vinden van torrent bestanden.

Voor het downloaden via torrent heb je torrent bestanden nodig. In zo bestand staat alle informatie die het programma nodig heeft om te downloaden. Zonder een torrent bestand is het dus niet mogelijk om bijvoorbeeld een film te downloaden. De bekendste site voor torrent bestanden is ThePirateBay. Een aantal providers in Nederland hebben de website geblokkeerd voor hun abonnees. Hierdoor moet je via een omweg op de site komen. De makkelijkste manier hiervoor is PirateBay Proxy. Voor andere manieren kan je kijken op de pagina Piratebay omzeilen. Als er meerdere zoekresultaten zijn met dezelfde bestanden kan je het beste de torrent pakken met de meeste seeds. Deze zal bijna altijd de hoogste download snelheid hebben.

Voor meer informatie en het vinden van zo’n bestand kan je kijken op de pagina torrent bestanden.

Stap 3: Het downloaden van een torrent

Als je op een website het gewenste bestand hebt gevonden om te downloaden is het van belang  dat je het .torrent bestand download. Vaak zitten deze achter een download knop.

Stap 4: Het torrent bestand toevoegen aan een download programma

Nadat het torrent bestand op je computer staat kan je deze openen. Vaak werkt het door er dubbel op te klikken met je muis. Een torrent programma om je computer zal het bestand automatisch herkennen en openen. Dat programma zal dan vervolgens het bestand gaan downloaden. Meer informatie over de werking van torrent programma’s kan je vinden in onze handleidingen van uTorrent of Vuze.

Kom je er niet uit? Vraag het dan op ons forum.