Ga naar de inhoud

WinRAR

WinRARWinRAR is een programma waarmee je bestanden kan inpakken, comprimeren en uitpakken. Het is het beste en meest gebruikte programma voor het uitpakken van RAR bestanden. Het  is ontwikkeld door een Duits bedrijf, maar het is gratis te gebruiken. Wel is er voor WinRAR een trial mode beschikbaar, hierdoor kun je het programma eerst uittesten. Met WinRAR kan je bekende formaten als .rar en .zip uitpakken.

[hr]

WinRAR kopen

Zoals hierboven staat beschreven is WinRAR niet gratis. Via de officiële site van WinRAR kan je een licentie kopen waardoor je het programma altijd volledig kan gebruiken, ook als er een nieuwe versie is uitgebracht. Je kan het programma kopen via de volgende link. WinRAR kopen

Bestanden uitpakken

Muziek, films en games die je download van bijvoorbeeld nieuwsgroepen of torrent zijn vaak ingepakt in het RAR formaat. Om de muziek, film of game te zien moet je eerst de rar bestanden uitpakken. Bekijk de pagina RAR uitpakken voor een eenvoudige handleiding over het uitpakken van bestanden met WinRAR.

Bestanden inpakken

Het is ook mogelijk om bestanden in te pakken. Hierdoor krijg je bijvoorbeeld honderd foto’s in een enkel bestand, hierdoor kan je ze eenvoudig aan iemand versturen. Ook wordt het ingepakte bestand kleiner dan alle losse bestanden bij elkaar. Het is zelfs mogelijk om grote bestanden in stukjes in te pakken. Hierdoor kan je een bestand van 100MB inpakken in 10 bestanden van 10MB per stuk. Hierdoor kan je ze alsnog mailen. De ontvanger kan met WinRAR de bestanden weer uitpakken tot een bestand van 100MB.

Bestanden comprimeren

Met WinRAR is het mogelijk om bestanden te verkleinen. Als je diverse tekstbestanden inpakt om te versturen wordt het uiteindelijke ingepakte bestand kleiner dan alle losse tekstbestanden samen. Hiervoor maakt WinRAR gebruik van diverse compressie technieken. Bekijk de handleidingen bestanden comprimeren voor meer informatie.