Ga naar de inhoud

Hoe pak ik bestanden uitpakken uit?

WinRAR

Winrar bestanden uitpakkenWinRAR is een shareware archiveringsprogramma voor het Windows-platform. Via algoritmen worden gecomprimeerde archieven gemaakt. De bestandsgroottes van deze archieven zijn vaak aanzienlijk kleiner dan de originele bestanden. WinRAR is vergelijkbaar met WinZip maar comprimeert en decomprimeert gemiddeld een stuk sneller en ondersteunt standaard meer bestandsformaten en geavanceerde functies. De belangrijkste ondersteunde bestandsformaten zijn: RAR, ZIP, ISO, TAR, CAB en GZIP. Bekijk hier onder onze handleiding Winrar bestanden uitpakken.

Download WinRAR


[hr]

Winrar bestanden uitpakken?

Nadat je WinRAR heb geïnstalleerd worden bestanden die uit te pakken zijn met dit programma automatisch in WinRAR geopend.

Winrar bestanden uitpakken

Zoals je hierboven ziet zijn het allemaal bestanden met de extensie .rar en deze hebben een icoon gekregen van WinRAR. Om deze bestanden te openen klik je op het bestand met achteraan de naam .part01.rar, nu opent WinRAR zich.

Winrar bestanden uitpakken

Het venster hierboven krijg je nadat je op het bestand heb geklikt. Hier zie je wat er in de inpakte bestanden zit en wat gegevens erover. Om het bestand uit te pakken klik je boven aan op ‘Extract to’ of ‘Uitpakken’. Nu kies je een locatie waar WinRAR het bestand moet uitpakken.

 


Snel uitpakken

Er is ook een andere optie om de bestanden uit te pakken, bij deze optie hoeft WinRAR niet eerst geopend te worden. Je klikt op het eerste .rar bestand met je rechter muis knop en kies dan voor een van de opties.

Winrar bestanden uitpakken

  • Extract files..

Als je voor deze optie kiest krijg je een klein venster van WinRAR waar je kan kiezen waar de inhoud van de .rar files moet worden opgeslagen

  • Extract Here

Bij deze optie worden de bestanden uitgepakt in dezelfde map waar de .rar files zich bevinden.

  • Extract to ‘ubuntu-9.04-desktop-i386’

Bij deze optie pakt WinRAR de bestanden uit op de zelfde locatie waar de .rar files zich bevinden en plaats dan het bestand in een map.