Ga naar de inhoud

YouTube muziek downloaden

YouTube muziek downloaden

Op YouTube muziek downloaden? Dat kan. Op YouTube staan veel muziek video’s van allerlei muziek soorten. Als je dit liedje wilt luisteren moet je dat eigenlijk doen via de website van YouTube maar het is natuurlijk ook mogelijk om alleen het geluid van de video te krijgen. Hierdoor heb je het liedje in MP3 formaat en kun je het afspelen zonder internet op je computer of MP3 speler. Op deze pagina leggen we uit hoe je via Youtube muziek downloaden kan. Bekijk de pagina Muziek downloaden voor andere methodes om muziek te downloaden.

[hr]

Muziek downloaden van YouTube

Hieronder staat beschreven hoe je een video van de videodienst YouTube kan downloaden. Hiervoor gebruiken we een website die de video van YouTube download en het geluid eruit haalt. Hierna is het mogelijk om het audio bestand in het formaat MP3 te downloaden. Doordat er gebruik gemaakt wordt van een website is het geschikt is voor alle Windows versies en Mac OS X van Apple. Wil je liever gebruik maken van een programma? Kijk dan onderin dit artikel onder het kopje Youtube muziek downloaden programma.

Stap 1

Als eerst zoek je de video op waarvan je het geluid wilt downloaden. Het maakt niet uit welke video maar let wel op dat het gehele liedje er duidelijk zonder andere geluiden opstaat. In sommige video’s wordt namelijk nog eens extra gepraat door de artiesten, dit zal dan ook in het Mp3 bestand komen.


Stap 2

Als je de video heb geopend in je browser heb je de link nodig van de video. Deze kan je boven in de adres balk vinden. Kopieer de link van YouTube (Zie in screenshot het blauw geselecteerde)

YouTube muziek downloaden

Stap 3

Nadat je de link heb gekopieerd ga je naar de volgende site: video2mp3.net Je ziet een grote balk in het midden van de site. Hierin plak je de gekopierde link van de video op YouTube uit stap 2. Klik daarna op de knop Convert. De website zal nu de MP3 uit de video gaan halen, dit kan even duren. Als dat voltooid is klik je op de blauwe grote knop met de tekst Click here to download your converted file. Dan kun je 20 seconden wachten totdat de MP3 automatisch gedownload wordt of je klik op de knop Download MP3 als je wilt dat het MP3 bestand gelijk gedownload wordt.

Soms zie je niet gelijk de knop om het MP3 bestand (liedje) te downloaden. Je krijgt dan namelijk een advertentie te zien op de website. Je kan dan de advertentie meestal rechtsboven in de pagina wegklikken. 

Muziek downloaden van YouTubeYoutube muziek downloaden programma

De methode hierboven werkt op basis van een website. Echter is er ook een programma beschikbaar voor Windows. Dit werkt sneller en stabieler dan via de bovenstaande websites. Via Youtube muziek downloaden programma kun je het programma downloaden.

Nadat je het programma heb opgestart klik je links onderin op de button Paste. Je krijgt een nieuw venster te zien waar je de YouTube link in dient te plakken. Onderin kun je kiezen in welk formaat hij de muziek uit de video moet opslaan. Geen idee welke je moet kiezen? Laat hem dan op de standaard instelling staan. Wil je meerdere video’s te gelijk omzetten naar een muziekbestand? Dat is mogelijk, je kunt namelijk meerdere links in het programma plakken. Om ze vervolgens te downloaden klik je rechts onderin op de button Download. Het programma zal nu de video downloaden, het geluid eruit halen en dit op je computer opslaan.

Youtube muziek downloaden video

Op YouTube zelf staat ook een video. Deze video legt eenvoudig en snel uit hoe je muziek uit een YouTube video kan downloaded via een website. De methode die wordt gebruikt is ongeveer het zelfde als hierboven staat beschreven. Echter wordt het visueel stap voor stap doorgenomen.